Kevät lähestyy ja G7 Farmnavigatoreita on jälleen varastossa. Farmnavigator on edelleen se sama 7″ kosketusnäytöllä varustettu ajo-opastin lähes jokaiseen käyttöön, tarvittaessa sitä voidaan laajentaa myös automaattiohjauksella tai ohjaamaan kasvinsuojeluruiskun lohkoja tai lannoitteenlevitintä. Esimerkiksi bogballen Zurf ohjaimeen automatiikka voidaan toteuttaa helposti ja edullisesti nolla-modeemikaapelilla. Mitään lisenssejä tai bokseja ei tarvitse väliin hankkia. Farmnavigatorissa on kaikki tarvittavat toiminnot, mitä kilpailijollakin, pakattuna Euroopassa suunniteltuun ja valmistettuun tuotteeseen. Farmnavigator ajo-opastimien kantavana ajatuksena on aina ollut käytön vaivattomuus ja helppous, G7 Farmnavigator EZY mallissa se toteutuu erinomaisesti.

Ympäristönmittaus, maaperä ja maaperän kosteus

Kesän kuluessa, kun takatalvi tätä kirjoittaessa antaa periksi, on tarkoitus perehtyää enemmän maaperän mittaamiseen käyttäen QGis ohjelmistoa, Sentinel-Hub palvelua ja Fieldscout TDR 350 maaperänkosteusmittaria millä voidaan tutkia peltoa tarkemmin. Fieldscout TDR maaperönkosteusmittarissa on sisäinen GPS laite ja sillä voidaan mitata maaperän kosteutta ja EC lukua. Kaikki tämä viedään Sentinel-Hubista saadun NDVI kartan päälle ja saamme luotettavaa tietoa pellon eri osien vaihteluiden syistä. Ongelmapaikkoja voidaan tutkia myös Soilstick Ph mittarilla tai muilla Fieldscoutin ravinnemittareilla.

Muuten valikoimmamme on ennallaan, eli löydät meiltä myös Humimeter kosteusmittarit biopolttoaineille ja viljoille, sekä muillekin materiaaleille. Kannattaa tutustua myös poistonurkan tuotteisiin tai kysyä rohkeasti jos mielessäsi on jotain, mitä ei sivuilta löydy. Takana on jo kymmenen vuotta toimintaa ympäristömittauksen ja täsmäviljelyn parissa, eli vanhoja muistelemalla saattaa löytyä ratkaisu yllättäväänkin tarpeeseen.

Hauskaa kevättä!

Uudet Fieldscout TDR 150 ja 350 maankosteusmittarit
Humimeter kosteusmittarit biopolttoaineille